NIKKOR AF-S 200-500mm f/5.6 VR

Sain möödunud nädalavahetusel proovida teleobjektiivi NIKKOR AF-S 200-500mm f/5.6 VR. Nagu mõni päev varem varahommikul looduses viibides nägin loomi igal pool, siis oli lootust ka seekord heaks võttepäevaks. Kahjuks oli hommik tuuline ja jahe ning loomi eriti ei olnud. Mõned kaadrid ikka sain.

Küll aga objektiiv ise on igati hea. Natuke võib nuriseda automaatse teravustamise kiiruse kohta aga manuaalses reziimis on objektiiv väga terav. Ja 500 mm fookuskaugust on ikka päris muhe. Objektiivi kaaluks on 2300 grammi, käe pealt pildistades aitab kaasa Nikoni stabiliseerimissüsteem.

Selle hinna eest on objektiivi küll ja veel. Tänan Kristiinat Fotoakadeemiast, kes andis mulle võimaluse seda objektiivi proovida. 

Nüüd soovin veel proovida ka Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM Sport. Just seda uut Sport versiooni, mis sai EISA auhinna, kui parim telesuum objektiiv 2015-2016. Samas on see ligi pool kilo raskem kui Nikon, kaaludes 2860 grammi. Siis saan teha võrdluse kummal objektiivil millised plussid ja miinused on. 

Lisan mõned pildid ka teile nautimiseks. Vajuta pildile, et suuremalt näha.


Latest